468 x 60 vrouwen

Blackberry

Geplaatst op: 30-10-2013

Blackberry staat bekend als de smartphone voor de zakelijke gebruiker. Door de aanwezigheid van het querty toetsenbord, dat door Blackberry als een van de eersten werd toegepast, werd het een ware hit onder professionals. Ook privé werd er steeds meer gebruik gemaakt van de populaire telefoon. Met de Blackberry Pearl en de Blackberry Curve richt het bedrijf zich voor het eerst op een zeer breed publiek. De telefoons worden massaal gekocht, voornamelijk door de aanwezigheid van de gratis smsdienst 'ping'.

De ondergang van Blackberry

Dan komt Apple met zijn iPhone, compleet voorzien van een touch screen. Volgens Blackberry is dat een slechte zet. Doordat Blackberry jarenlang angstvallig blijft vasthouden aan hetgene wat hun groot maakte, het fysieke toetsenbord, wordt dit nu hun ondergang. De touch screen smartphones raken in een ware opmars en de Blackberry verliest marktaandeel. Momenteel gaat het dan ook absoluut niet goed met het merk. Hoewel ze uiteindelijk inzien dat ze mee moeten gaan met de trends, is het voor Blackberry te laat. Momenteel staat het bedrijf in de verkoop en zal het hoogstwaarschijnlijk van de particuliere markt verdwijnen.

Weer terug waar het begon: de zakelijke markt

Dat het bedrijf van de beurs is gehaald en dat het wordt verkocht betekent niet dat er geen blackberry's meer worden gelanceerd. Het bedrijf zal zich hoogstwaarschijnlijk gaan richten op de zakelijke markt, waar het toestel nog steeds erg populair is door de hoge mate van veiligheid waarmee gecommuniceerd kan worden. Wellicht kan het bedrijf een grote speler worden in deze niche markt als men blijft investeren in de beveiliging van het toestel.