468 x 60 vrouwen

HTC

Geplaatst op: 30-10-2013

De HTC is een van de leading telefoonmerken die in Nederland gebruikt worden. HTC staat voor High Tech Computer en dit Taiwanese bedrijf richt zich op het maken van smartphones. Deze telefoons draaiden voorheen vooral op het besturingssysteem Windows, maar de laatste tijd maken steeds meer HTC toestellen gebruik van Android. HTC is door de topposities van Apple en Samsung bijna ten onder gegaan, maar de HTC One heeft het bedrijf weten te redden. Toch is HTC lang niet zo groot als de twee zojuist genoemde concurrenten.

De HTC One

HTC heeft lange tijd toestellen geproduceerd die gematigd populair zijn bij het grote publiek. De HTC One heeft uiteindelijk een grotere fanbase teweeggebracht. De reden daarvoor is dat het toestel goed is opgebouwd: men heeft gebruik gemaakt van een aluminium behuizing in plaats van het veel minder sterke plastic dat veel door andere telefoonproducenten wordt gebruikt. Door het gebruik van een blink feed als homescreen en hoogwaardige boom-sound probeert het merk om de markt te heroveren. Dat is vrij aardig gelukt, en er mag dan ook gezegd worden dat de HTC One een van de top smartphones van 2013 is.

Tablets en smartwatches

Behalve smartphones begint het merk zich nu ook te richten op tablets. Hoewel ze daarmee wel redelijk achter de meute aanhuppelen (Samsung en Apple hebben immers al enkele top tablets op de markt gebracht), zorgt dit er wel voor dat ze hiermee een nieuwe markt aanboren. Naar eigen zeggen worden hun nieuwe technische speeltjes een 'turbulente en mooie' speler in de markt. Toch zijn we ook benieuwd naar de nieuwe smartphones die het merk op de markt zal gaan brengen. Ze hebben alle technische kennis in huis om een superieur toestel te maken, dus hopelijk zullen ze dat het aankomende jaar gaan doen.