468 x 60 vrouwen

Mobiel internet

Geplaatst op: 19-05-2015

Mobiel internet is bijna niet meer weg te denken. Mobiel internetten kan tegenwoordig overal. Je kunt zelfs mobiel internetten met je tablet. Mobiel internet kan via het 3G- en 4G-netwerk van verschillende telecomproviders. Mobiel internet is handig als je buiten de deur bent en toch -even snel iets op wilt zoeken op internet. Mobiel internet geeft je de kans om waar en wanneer je wilt even je mail te controleren. Mobiel internetten is veiliger dan wanneer je via het Wifi -netwerk gaat internetten.

Mobiel internet abonnement

Mobiel internet gaat via de simkaart. De tarieven van mobiel internet verschillen per provider/abonnement. In het algemeen geldt: hoe groter de bundel, hoe lager de prijs per MB. De tarieven bij een mobiel internet abonnement zijn voordeliger dan als je kiest voor prepaid. Dus wil je veel gebruik gaan maken van mobiel internet, raden wij je aan een abonnement te nemen met mobiel internet.

  • Bij een prepaid simkaart lopen de tarieven van mobiel internet sterk uit een van €0,09 tot €2,50 per MB.
  • Bij een abonnement met mobiel internet bundel betaal je maximaal €0,16 per MB.

Het kiezen van het geschikte abonnement is vrij eenvoudig. Je kiest hoeveel MB's je wilt en kijk waar deze het voordeligste zijn, dit kun je doen aan de hand van een mobiel internet vergelijker. Een nadeel is dat een mobiel abonnement een limiet aan MB's heeft. Overschrijd je dit limiet, moet je dit helaas zelf betalen.

Mobiel internet kan nu overal

Laat je niet verwarren door het woord mobiel, want mobiel internet kan ook op je tablet en laptop. Mobiel internet kan op alle mobielen apparaten! Wil je zeker zijn van het goedkoopste abonnement? Dan kun je ga zoeken naar vergelijkingswebsites. Geef het aantal MB's en de internet snelheid die je wilt aan en er komt een lijstje met abonnement die het beste bij je passen. Weet je niet hoeveel MB's je ongeveer per maand gaat gebruiken? Wij hebben een lijstje gemaakt van welke activiteiten hoeveel MB's kosten.

  • Het bekijken van een YouTube-video:  rond de 130 MB per uur
  • Naar muziek luisteren op Spotify:  variërend van 100 tot 150 MB per uur
  • Het openen van een E-mail zonder bestand of afbeelding: 0.01 MB
  • Het versturen en ontvangen van een Whatsapp bericht met alleen tekst: 0.01 MB
  • Het versturen en ontvangen van een Whatsapp bericht met alleen een afbeelding: 0.1 MB
  • Het openen van een internetpagina: variërend van 0.2 tot 0.5 MB
  • Het downloaden van een MP3 bestand: gemiddeld 3.5 MB per liedje

Op deze manier kun je heb je een beeld van hoeveel MB's welke activiteit kost. Zo betaal je nooit teveel voor te abonnement.