468 x 60 vrouwen

Navigatie apps

Geplaatst op: 05-11-2013

Navigeren op je mobiel

Er zijn steeds meer applicaties die navigeren erg gemakkelijk maken. Sommige zijn zelfs gratis! Dit is ideaal, want hierdoor kun je het echte (meestal grotere) navigatiesysteem thuis laten! Het is wel verstandig om voor gebruik na te gaan of je navigeert via satellieten of via jouw mobiel internet. Wanneer blijkt dat je navigeert via het laatste, zou dit nog wel een erg duur kunnen worden. Zeker in het buitenland kan dit klauwen met geld kosten! Wij hebben drie systemen voor jou geselecteerd die jou op elke plek kunnen brengen!

Tomtom op je telefoon

Veel smartphones ondersteunen een Tomtom app. Via deze app koop je een online een kaart van een land of werelddeel naar eigen keuze. Als deze kaart op jouw telefoon staat, kun je navigeren naar elke gewenste plaats en navigeer je op satelliet. Je maakt hierdoor dus geen extra kosten met jouw mobiele internet. Helaas is de kaart die je moet kopen wel erg prijzig.. Een kaart van de Benelux kost bijvoorbeeld €45 en een kaart van West- en Midden-Europa kost €70.

Nokia OviMaps

Het beste systeem om te navigeren op jouw mobiel is de Nokia OviMaps. Helaas is dit navigatiesysteem alleen beschikbaar voor telefoons van Nokia. Met deze app kun je namelijk in 74 landen gratis navigeren. Je kunt heel gemakkelijk de kaarten die je nodig hebt online downloaden en op de smartphone zetten. Daarnaast navigeer je ook nog op satelliet, waardoor je dus geen extra kosten maakt. Dat wil zeggen: ook in het buitenland is het dus helemaal gratis!