468 x 60 vrouwen

Prijsvergelijkings apps

Geplaatst op: 30-10-2013

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, dan wil je natuurlijk goede kwaliteit tegen de laagste prijs. Daarom zijn er tegenwoordig apps ontwikkeld waarmee je eenvoudig producten kunt vergelijken via je mobiele telefoon. Middels het scannen van de streepjescode wordt er een overzicht gemaakt van alle winkels die het desbetreffende product verkopen. Daaruit kun je dan de laagste prijs selecteren en veelal meteen online kopen. Zo zul je dus nooit meer te veel betalen voor een product. Er zijn vele mogelijkheden van prijsvergelijkers. Van internet abonnement vergelijker Nederland breedbandland tot energievergelijker energie51.

Prijsvergelijk app: de mobiele prijsvergelijker

Een goed voorbeeld van het zojuist genoemde is de prijsvergelijk app. Deze app is ontwikkeld op basis van het concept van Prijsvergelijk.nl. Deze website is een pionier in het online prijs vergelijken die al veelvuldig wordt gebruikt door consumenten. De app werkt als volgt: de streepjescode wordt gescand en er wordt een lijst gemaakt met verschillende prijzen van het desbetreffende product. Vervolgens ontvang je een email met de prijzen zodat je ook kunt kopen bij shops die op dit moment misschien nog niet in het bezit zijn van een mobiele website.

Kortingscodes en prijs vergelijken in één

Wat het gebruiken van de app nóg interessanter maakt: de Prijsvergelijk app biedt ook meteen kortingscodes aan zodat je de producten met nóg meer korting kunt aanschaffen. We zijn nog aan het wachten op een goede concurrent, want momenteel is deze er nog niet. Beslist.nl heeft ook een poging gewaagd tot het uitbrengen van de app, maar doordat deze alleen met foto's werkt en deze nogal foutgevoelig zijn, is dit geen waardige concurrent. Daarbij is het niet mogelijk om tekst in te voeren in de Beslist.nl app, waardoor het zoeken naar het juiste product nogal een klus wordt. We zijn echter in volle verwachting van de nieuwe app van Eerstjames.nl die veel verwachtingen aan het scheppen is. Naast het vergelijken van prijzen, kun je via deze app ook direct een kortingscode vinden indien deze aanwezig is. En daarnaast ontvang je bij veel shops nog eens cashback. Goedkoper shoppen is daardoor vrijwel onmogelijk.