468 x 60 vrouwen

Responsive webdesign

Geplaatst op: 30-10-2013

Aangezien een groot deel van de website bezoekers tegenwoordig binnenkomt via mobieltjes en tablets, is een aangepast webdesign alleen nog maar belangrijker geworden. Hoewel een mobiele website een goede oplossing lijkt, heeft dit ook nadelen. Zo dient een dergelijke website apart onderhouden te worden en, aangezien het een aparte url betreft, wordt er ongetwijfeld gebruik gemaakt van duplicate content. Verder is een mobiele website geschikt voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon, maar wellicht dat deze op kleine gsm telefoons, grote smartphones en andere formaten schermen alsnog niet helemaal werkt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor responsive webdesign.

De voordelen van responsive webdesign

Responsive webdesign betekent dat het design van de website meeschaalt met de grootte van de website. Veelal worden de breedtes en groottes van elementen in percentages neergezet. De website zal dus altijd in de juiste verhouding worden weergegeven, ongeacht de grootte van het scherm. Er kleven veel voordelen aan responsive webdesign. Allereerst hoef je maar één website bij te houden, want de website wordt gewoon automatisch aangepast aan het formaat van het scherm. Doordat de knoppen bij de smartphone variant automatisch duidelijker, groter en beter aanklikbaar worden, zal de mobiele gebruiker dit absoluut waarderen.

Responsive webdesign op de telefoon

Een groot voordeel van responsive webdesign is dat de URL's allemaal uniform zijn. Dus ongeacht op welk device de gebruiker surft, hij/zij zal altijd op de juiste pagina terecht komen wanneer er op een link wordt geklikt op bijvoorbeeld social media of in een email. Ook voor de SEO is een responsive webdesign goed, veel beter dan een aparte mobiele website. Uiteindelijk is het toepassen van responsive webdesign dus een goede investering. Aangezien er elk kwartaal nieuwe telefoons op de markt komen met aparte schermafmetingen, zouden er in een ideale wereld tientallen mobiele designs moeten komen zodat de website perfect draait op alle mobiele devices. Met een responsive webdesign is dit niet nodig.