468 x 60 vrouwen

Samsung

Geplaatst op: 01-11-2013

De absolute nummer 1 van het moment, op de mobiele telefoonmarkt. Maar niet alleen op het gebied van smartphones, Samsung is ook de nummer 1 in televisies en geheugenchips. Een van de kenmerken van Samsung bij smartphones is dat elk toestel een goede mix van prijs en prestaties heeft. Samsung is met haar Galaxy-lijn een van de eerste geweest die een full-touch besturing integreerde in zijn smartphones. Lees hieronder meer over Samsung.

De geschiedenis van Samsung

Het klinkt misschien raar, maar Samsung werd in 1938 opgericht als een 'noodle' maker, ookwel de Aziatische pasta maker genoemd. Als je naar het woord Samsung kijkt, betekend het lettelijk 'drie sterren', iets wat je kunt terugvinden in de oudere logo's van 1938, 1969 en 1980. De doorbraak in 1993 met elektronische apparatuur zorgde er voor dat het logo werd veranderd naar het huidige blauwe met witte letters uiterlijk. Vanaf die tijd is Samsung doorgebroken met al hun elektronische apparaten, en wereldwijde bekendheid was al snel een feit.

Ook in jouw huishouden

Er zijn veel mensen die een Samsung tot een van hun eerste telefoons kunnen benoemen. Daar staat het merk dan ook bekend om: de mateloos populaire smartphones en tablets. Maar dat is niet het enige wat Samsung produceert. Ze maken ook wasmachines, camera's, printers, televisies, stofzuigers, koelkasten, ovens en magnetrons, computers en laptops. Een heel veelzijdig bedrijf dus, die bijna ieder elektronisch apparaat wel in haar assortiment heeft zitten. Zo kun je veilig zeggen dat in bijna ieder huis zich wel iets bevindt wat door Samsung gemaakt is.

Galaxy-lijn

De bekendste serie smartphones: de Galaxy-lijn. Deze werd in 2009 geïntroduceerd en is misschien wel de meest populaire lijn als het gaat om smartphones die het Android besturingssysteem hebben. Samsung gooit over het kale Android een eigen TouchWiz interface. Dit houdt in dat er een eigen uiterlijk wordt toegepast op de telefoon, gecombineerd met andere functies. Hieronder een lijst met de smartphones uit de Galaxy-lijn:

  • Galaxy S, het eerste toestel uit deze lijn. Met een 4'' Super AMOLED scherm
  • Galaxy S Armani, gekoppeld aan het exclusieve kledingmerk
  • Galaxy 551, de eerste Galaxy met een uitschuifbaar toetsenbord + full-touch bediening
  • Galaxy S Plus, een verbetering van binnen met een 1,4 GHz processor
  • Galaxy TXT, een blackberry-achtige telefoon met fysiek QWERTY-toetsenbord
  • Galaxy S2, een dun toestel + Full HD 1080p video-opname en Super AMOLED Plus scherm
  • Galaxy S3, eerste telefoon met quad-core processor, nieuw design en HD AMOLED scherm
  • Galaxy S4, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, klaar voor 4G + NFC, vernieuwd design, betere processor, 13 MP camera en een krasbestendig scherm