468 x 60 vrouwen

Toekomst van de mobiele telefonie

Geplaatst op: 30-10-2013

Hoe de toekomst eruit zal zien voor de technische wereld is onvoorstelbaar. Ook op het gebied van de mobiele telefonie, is de toekomst niet voor te stellen. Krijgen de telefoons nieuw functies? Worden de modellen groter of juist kleiner? Kunnen we straks alles besturen vanuit onze telefoon? Dit zijn allemaal vragen waarop we eigenlijk geen antwoord op kunnen geven. De tijd en ontwikkelingen moeten het uitwijzen.

Mobiel internet

De technologie en ontwikkelingen gaan in onze moderne tijd erg snel. Onze telefoon heeft tegenwoordig zoveel functies, dat het bijna niet meer onder doet aan een computer. Ook het internet wat mobiel geworden is werkt hier aan mee. Dit maakt nu al videobellen mogelijk, wat in de toekomst alleen nog maar beter van kwaliteit zal worden omdat de technologie met nieuwe bevindingen zal komen.

Groene energie

Een ander aspect wat belangrijk is wanneer we nadenken over de toekomst van de mobiele telefonie, is de groene energie. Dit is in de politiek en huishoudens een steeds meer besproken onderwerp wat voor meer en meer mensen erg belangrijk wordt. Misschien krijgen onze telefoons wel zonnereflectoren zodat je niet meer mat accu opladers hoeft te werken, maar de zon je telefoon op kan laden.

Onvoorspelbaar

Spraaktechnologie is al in geringe mate aanwezig in onze telefoons. Het houdt in dat je gesproken opdrachten geeft aan je telefoon, welke dan automatisch deze opdracht uitvoert. Je zegt dan bijvoorbeeld 'Bel Sanne Janssen', en je telefoon zal automatisch naar het contact Sanne Janssen gaan en het bijbehorende nummer bellen. Kort om, de mogelijkheden over de toekomst van de mobiele telefonie zijn echt enorm. En we kunnen het amper voorspellen. Maar dat er nieuwe veranderingen en ontwikkelingen aan zitten te komen, is te verwachten.